Sykehusbarn.no logo menu

Nyheter

ARTIKKEL

Bamsi skal trøste barn som skal operere: – Det betyr enormt mye

I samarbeid med Stiftelsen Sykehusbarn får nå de minste pasientene på anestesiavdelingen ved Drammen sykehus en bamse før de skal i narkose. Det som er helt nytt, er at bamsen har på seg operasjonsklær.

ARTIKKEL

Det magiske gulvet

Sykehus kan være skummelt for de små. Men i et rom på Barne- og ungdomsklinikken på Ahus har det dukket opp en drømmeverden, langt vekk fra sykdom.

ARTIKKEL

LEGO® for 120 000 kroner er på vei til barneavdelingene

Gjennom kampanjen «Gi ett smil» har Extra Leker samlet inn 120 000 kroner til Stiftelsen Sykehusbarn. Pengene skal brukes til å kjøpe inn hundrevis av LEGO-sett for å skape glede og kreativ utfoldelse for barn på sykehus.

ARTIKKEL

Mini-Nøtteknekkeren for barn på sykehus

For å øke trivselen for barn og ungdom på sykehus arrangerer vi forestillingen Mini-Nøtteknekkeren for barn og familier på sykehus. Barn med alle funksjonsnivåer har glede av forestillingen, og rekvisitter, språk og interaktive elementer er tilpasset barn.

ARTIKKEL

Lager armbånd med hjelp fra barn på sykehus

De fem jentene i ungdomsbedriften «Barnas Bånd» perler og selger armbånd til inntekt for Stiftelsen Sykehusbarn. Det er barn på sykehus som bestemmer hvordan armbåndene skal se ut.

ARTIKKEL

Varsity Headwear sprer juleglede: gir bort capser for 200.000 kroner

Brødrene Alexander og Sebastian Adams startet Varsity Headwear med mål om å lage den perfekte capsen. Nå gir de capser for 200.000 kroner og en generøs pengegave til Stiftelsen Sykehusbarn.

ARTIKKEL

Henning gir bort hele boksalget til oss

Hennig Homme gir ut sin andre bok, og gir alle inntektene til Stiftelsen Sykehusbarn. Pengene vil gå til aktiviteter og prosjekter for å skape en bedre hverdag for barn som må være på sykehus.

ARTIKKEL / 08. jul 2024

Vinnerne i tegne- og male-konkurransen påsken 2023 er kåret!

Stiftelsen Sykehusbarn inviterte barn og ungdom som måtte tilbringe tid på sykehus i påsken til å delta i vår tegne-og malekonkurranse med tema "Min Drømmepåske". Alle som deltok var med i trekningen av fine premier til seg og sitt sykehus. Vi har fått inn mange flotte bidrag og nå er vinnerne trukket ut.

ARTIKKEL / 14. jun 2023

Vi viderefører støtten til musikkterapi ved Ahus

Stiftelsen Sykehusbarn har gitt økonomisk støtte til musikkterapi ved Ahus i elleve år. Nå videreføres støtten, som betyr at Ahus kan styrke behandlingstilbudet for barn og unge.

ARTIKKEL / 15. des 2022

Stiftelsen Sykehusbarn gir støtte til musikkterapi ved St. Olavs hospital

- Nå kan vi styrke tilbudet vårt for barn og unge og tilby musikkterapi hele uken

ARTIKKEL / 19. jun 2024

Fantasirommet på Ullevål sykehus har åpnet: - Helt utrolig!

Albert (8 år) klippet snoren under den offisielle åpningen av Fantasirommet på Ullevål sykehus. Her skal barna gå lenger inn i drømmene sine og glemme smerte og frykt i behandling.

ARTIKKEL / 08. jul 2024

Vi forlenger støtten til Avansert hjemmesykehus for barn ved St. Olavs Hospital

Siden april 2020 har Stiftelsen Sykehusbarn finansiert en bil til bruk i Avansert hjemmesykehus for barn ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Takket være støtte fra givere og samarbeidspartnere, kan Stiftelsen Sykehusbarn forlenge leasingavtalen for bilen med ytterligere et år.

ARTIKKEL

Steinar Elvis har engasjert seg for barn på sykehus i over 10 år

Med et sterkt personlig engasjement har Steinar Elvis Lyshaug samlet inn penger til Stiftelsen Sykehusbarn i en årrekke. Inspirert av nettopp Elvis, har musikkentusiasten som opprinnelig er fra Ås og bosatt i Spydeberg, bidratt til å skape en bedre hverdag for barn og unge på sykehus.

ARTIKKEL

Petter går Norge på langs for Stiftelsen Sykehusbarn: - Jeg falt pladask for arbeidet

15. mai går startskuddet for Petter Langørgens hittil lengste tur. Mellom Lindesnes og Nordkapp skal han samle inn penger til Stiftelsen Sykehusbarn.

ARTIKKEL

Nå er Julegaveaksjonen 2021 i gang!

Hvert år er 350 000 pasienter under 19 år innlagt på norske sykehus. Mange barn må tilbringe mye tid på sykehus, enten på grunn av sin egen alvorlige sykdom eller fordi de er søsken eller pårørende til andre innlagte pasienter.

ARTIKKEL

Påskeharen besøkte barn som må være på sykehus i påsken

Flere sykehus fikk besøk av to påskeharer fra Stiftelsen Sykehusbarn uken før påske. Påskeharene hadde “potene” fulle av overraskelser til barn som må tilbringe påsken på sykehus.

ARTIKKEL

Slik hjelper vi Tamin å glemme smerte og sykdom

Tamin er en 11 år gammel gutt med hudsykdommen Epidermolytisk Bullosa (EB). Dette er en hudsykdom som angriper hud og slimhinner. Sykdommen gjør at Tamin må bytte bandasje to ganger om dagen. Dette gjør veldig vondt, i tillegg til at det tar mye tid. Derfor ønsket Tamin seg hjelp til avledning fra det å bytte bandasjer.

ARTIKKEL

- Skaper tillit og trygghet ved Sykehuset Østfold Kalnes

I samarbeid med Stiftelsen Sykehusbarn får nå de minste pasientene på operasjonsavdelingen ved Sykehuset Østfold Kalnes et kosedyr som «premie». – Det handler om å skape en best mulig sykehusopplevelse for de minste pasientene våre – og vi ser at det har effekt, forteller anestesisykepleier og verneombud Jørgen André Olsen.

ARTIKKEL

Nå kan St. Olavs Hospital «flytte sykehuset hjem» til flere barn som trenger det.

Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olavs Hospital i Trondheim har nå, med midler fra Stiftelsen Sykehusbarn, utvidet tilbudet Avansert Hjemmesykehus for barn til også å inkludere barn som ikke har kreft. Dette vil bidra til å skape en bedre hverdag for flere barn og deres familier. Et tiltak som er svært ettertraktet under koronasituasjonen.

ARTIKKEL / 10. jun 2020

Stor giverglede hos Alstom

I Alstom er det kun fantasien som setter grenser for hvordan de kan støtte Stiftelsen Sykehusbarn. Så langt har bedriften med 35 ansatte i Norge samlet inn 87 000 kroner til stiftelsens arbeid.

ARTIKKEL / 08. jul 2024

Full fres med Fossheim

Siden i fjor høst har arbeidstakere hos Fossheim bidratt med å pakke gaver, leker og premier for Stiftelsen Sykehusbarn. Glede og økt livskvalitet er sentrale stikkord, fra alt pakkes til det gis videre til barn og unge på sykehus.

ARTIKKEL / 08. jul 2024

ARTIKKEL / 10. jun 2020

SFO på Vear skole samlet inn 9500 kroner til Stiftelsen Sykehusbarn

Preben fikk leukemi da han var to år. Nå er seksåringen frisk. Før jul samlet han og Vear SFO i Tønsberg inn 9500 kroner til stiftelsens aktiviteter ved Sykehuset i Vestfold. Stiftelsen Sykehusbarn håper at innsamlingen kan inspirere andre.

ARTIKKEL / 10. jun 2020

Sang og spilte inn 20 875 kroner til barn og unge på Ålesund Sykehus

På morsdagen inviterte ansatte ved Ålesund kulturskole til sin årlige veldedighetskonsert. I år gikk overskuddet uavkortet til Stiftelsen Sykehusbarn.

ARTIKKEL

Et lekent samarbeid

Leketøys kjedene Ringo og Kozmos arrangerte stor leketøysmesse i fjor høst. Etter messen donerte de to kjedene og deres leverandører leker til Stiftelsen Sykehusbarn.

ARTIKKEL

Billettkjøpere har gitt mer enn 600 000 kroner til barn og unge på sykehus

Et nytt år går mot slutten. I 2019 bidrar billettkjøpere over hele landet med over 600 000 kroner til Stiftelsen Sykehusbarn. Med disse pengene kan Stiftelsen Sykehusbarn skape flere magiske øyeblikk og gode opplevelser for barn og unge på sykehus.

ARTIKKEL

Kunstauksjon til glede for barn og unge på Stavanger Universitetssjukehus

Gjennom to kunstauksjoner har Alexander Hart samlet inn nesten 140 000 kroner til Stiftelsen Sykehusbarn og klovnen Tulliball. Nå skal den anerkjente klovnen skape flere magiske øyeblikk for barn og unge på Stavanger Universitetssjukehus.

ARTIKKEL

Musikkvandring gjør sykehushverdagen bedre for barn

På Ullevål Sykehus får barn og unge jevnlige besøk av en trio med musikere som gjør hverdagen litt lysere. Musikkvandring kan hjelpe mennesker i sårbare situasjoner.

ARTIKKEL

Vil skape en bedre sommer for barn på sykehus

Det er ikke alle barn som kan bade og spise is hele sommeren. Hvert år tilbringer rundt 75 000 barn hverdagen på norske sykehus. Stiftelsen Sykehusbarn vil at norske bedrifter skal hjelpe dem til å få en lystigere sommer.

ARTIKKEL

Fikk 825 000 kroner fra julehandelen.

Hver gang du og jeg tæppet kortet vårt i desember, ga BankAxept ti øre til Stiftelsen Sykehusbarn. Dette utgjorde hele 800 000 kroner som stiftelsen fikk i en fantastisk julegave.

ARTIKKEL

Populært med Kodeklubb for syke barn

Koding lokker frem det friske hos de syke barna og gir en enorm mestringsfølelse. 2 timer en kveld er nok for det blir veldig intenst når man holder på med noe som er så gøy. Kodingen man lærer på kodekurset kan ungdommen jobbe videre med om de har lyst på egenhånd hjemme eller i ungdomsrommet.

ARTIKKEL

Kjører Tesla-lekebil til operasjonssalen

Bilen er en gave til anestesiavdelingen på Stavanger Universitetssjukehus fra Stiftelsen Sykehusbarn. Tanken er at den skal bidra til en bedre sykehusopplevelse for små pasienter.

ARTIKKEL

Ut på tur til inntekt for Sykehusbarn

Søndag 9. september inviterte Fjells Venner & Turlag til en flott familie- og aktivitetsdag på Gramstad med ønske om å gå for en god sak og samle inn penger som kunne glede barn på sykehus.

ARTIKKEL

Statsministeren ville bli bedre kjent med Stiftelsen Sykehusbarn

Musikk og sang sto i fokus da statsminister Erna Solberg besøkte Barne- og ungdomsklinikken på A-hus. Her fikk hun høre om tiltakene Stiftelsen Sykehusbarn er engasjert i og som gir barn og unge et bedre sykehusopphold. Solberg var imponert over arbeidet som blir gjort.