Sykehusbarn.no logo menu

LEGO® for 120 000 kroner er på vei til barneavdelingene

Gjennom kampanjen «Gi ett smil» har Extra Leker samlet inn 120 000 kroner til Stiftelsen Sykehusbarn. Pengene skal brukes til å kjøpe inn hundrevis av LEGO-sett for å skape glede og kreativ utfoldelse for barn på sykehus.

Agnethe i Stiftelsen Sykehusbarn er utrolig glad for å kunne gi LEGO til barn på sykehus. LEGO-settene vil deles ut som premier etter prøvetaking, men også brukes som avledning hvis barnet kvier seg for å ta blodprøver eller andre tester, og gaver. Foto: Fridtjof A Juhler/ Stiftelsen Sykehusbarn

- Det var helt naturlig for oss å kontakte Stiftelsen Sykehusbarn da vi bestemte oss for å gjennomføre en kampanje til glede for andre. Stiftelsen Sykehusbarn sitt mål om å skape magiske øyeblikk harmonerer godt med vårt ønske om å gi barn gode minner og latter i hverdagen gjennom lek, forteller Daniel Lilleskog, markedssjef i Extra Leker. 

I kampanjeperioden gikk 10% av inntektene fra LEGO-salget i Extra Leker-butikkene til Stiftelsen Sykehusbarn. Resultatet var langt bedre enn forventet, og takket være et godt samarbeid med LEGO kan Stiftelsen Sykehusbarn nå motta LEGO for 120 000 kroner.  

Betyr masse for barna 

Daglig leder i Stiftelsen Sykehusbarn, Siri Fuskeland Hafsteen, er svært takknemlig for at Extra Leker og LEGO ønsker å bidra til å skape magiske øyeblikk for barn og unge på sykehus. 

- Sykehusene har et stort behov for premier og leker gjennom året og vi gleder oss til å gi barna flere muligheter til å utfolde seg og til å korte ned ventetiden. Det fine med LEGO, er at det egner seg i lek med andre barn, helsepersonell og foreldre, men er også fint å holde på med på egen hånd, sier Hafsteen.  

Stiftelsen Sykehusbarn mottar flere hundre store og små LEGO-sett slik at flest mulig barn og søsken kan få glede av initiativet fra Extra Leker og LEGO. LEGO-eskene vil deles ut som premier etter prøvetaking, men også brukes som avledning hvis barnet kvier seg for å ta blodprøver eller andre tester, og gaver.

Barn skal få lov til å være barn 

Maarten Sommerfelt hos LEGO mener det er viktig å støtte prosjekter som dette, og ønsker å fortsette samarbeidet med Extra Leker og Stiftelsen Sykehusbarn i tiden som kommer. 

- Gjennom lek får barn lov til å være barn. Vi tror at lek er spesielt viktig for barn som gjennomgår langvarig behandling. Det som er så fint med LEGO, er at det opprettholder motorikk og stimulerer barns kreativitet. Samtidig betyr det mye for oss at vi kan støtte den fantastiske jobben det norske helsevesenet gjør for små og store. Derfor kommer vi til å fortsette samarbeidet med Extra Leker og Stiftelsen Sykehusbarn i årene som kommer, sier Maarten Sommerfelt hos LEGO.  

Lego til konfirmasjon

Stiftelsen Sykehusbarn har levert gaver og premier til sykehus i mer enn ti år. Mange barn synes at det er gøy å bygge LEGO, og dette kan derfor egne seg spesielt godt som gaver til pasienter i ulike aldre.

- Det mange ikke tenker på, er at mange barn må feire bursdager, jul og konfirmasjon på sykehuset. 

En gang var det en innlagt gutt som ønsket seg LEGO til konfirmasjonen. Da var det en ekstra stor glede for oss i stiftelsen å kunne overraske konfirmanten med en flott stor LEGO-eske i anledningen.

For Markedssjef i Extra-Leker, Daniel Lilleskog var det naturlig å samarbeide med Stiftelsen Sykehusbarn da de skulle gjennomføre en kampanje for å glede andre. Foto: Extra-Leker

Vil du være med å bidra?

Gi en gave nå Støtt oss fast