Sykehusbarn.no logo menu

Henning gir bort hele boksalget til oss

Hennig Homme gir ut sin andre bok, og gir alle inntektene til Stiftelsen Sykehusbarn. Pengene vil gå til aktiviteter og prosjekter for å skape en bedre hverdag for barn som må være på sykehus.

Henning Homme Foto: Privat

Henning Homme bor i Oslo, jobber til daglig innen rusomsorgen og skriver tekster på fritiden. Hans nyeste bok, «En dans med Janis Joplin», består av fortellinger om mennesker i ulike livssituasjoner og med forskjellige utfordringer. I novellesamlingen blir leseren presentert for kortere fortellinger om blant annet mobbing, rusavhengighet og sorg. Forfatteren har hentet inspirasjon fra Kongens nyttårstaler, der temaene ofte handler om inkludering og mangfold.

– Det er mange som rammes av det brutalt urettferdige. Boken handler om de som av ulike grunner må leve med opplevelser og livssituasjoner de fleste andre ikke har forutsetninger for å sette seg inn i. For min egen del er boken også en påminner om hvor heldig jeg og veldig mange andre er, sier Homme. 

Gir bort alle inntektene

Forfatteren har valgt å gi bort inntektene fra boksalget til Stiftelsen Sykehusbarn. For en del år siden var Homme selv på sykehus med sin familie, og måtte tilbringe en natt der. Å se syke barn på barneavdelingen gjorde sterkt inntrykk, og da Homme begynte å skrive sin nyeste bok, om ulike skjebner, tenkte han igjen på disse barna. 

– I arbeidet med boken, gikk det opp for meg at jeg ønsket å gi bort inntektene fra boksalget til noen som gjorde hverdagen for barn på sykehus litt bedre. Et raskt Google-søk fikk meg inn på nettsidene til Stiftelsen Sykehusbarn, og da var valget enkelt, sier Homme. 

Forfatteren lar seg særlig begeistre av at Stiftelsen Sykehusbarn kjøper inn leker til sykehusene, og at stiftelsen bidrar med aktiviteter og prosjekter som kan være med på å redusere bruken av tvang i en fra før av veldig vanskelig livssituasjon. Han er også inspirert av Petter Langørgen, nå fundraiser for Stiftelsen Sykehusbarn, som gikk Norge på langs til inntekt for Stiftelsen Sykehusbarn; en tur som han selv drømmer om å sykle.

– Mye av det Stiftelsen Sykehusbarn gjør, kan jeg også relatere til min egen arbeidshverdag. Når jeg jobber med mennesker med alvorlige ruslidelser, handler det på mange måter om å gjøre hverdagen best mulig ut ifra noen gitte rammer. Stiftelsen Sykehusbarn kan ikke gjøre barn friske, men de kan bidra til at barna får en litt bedre opplevelse og en litt bedre hverdag, sier Homme.

Henning Homme gir ut sin andre bok, og gir alle inntektene til Stiftelsen Sykehusbarn. Foto: Privat

Stort hjerte  

Forfatteren er nå i gang med å selge novellesamlingen til privatpersoner, bedrifter, stiftelser og organisasjoner. Vålerenga Fotball Samfunn, som jobber med sosiale prosjekter knyttet til inkludering og mangfold er en av de som har sikret seg en god bunke bøker. Siri Fuskeland Hafsteen, daglig leder i Stiftelsen Sykehusbarn, er svært takknemlig for at inntektene fra boksalget vil gå til stiftelsens arbeid.

– Vi er veldig takknemlige for at Henning har valgt å donere alle inntekter til oss, og vi sender en stor takk til alle som kjøper boken. Pengene vil gå til å skape en bedre hverdag for barn på sykehus. Vi håper at Hennings store hjerte kan inspirere til å se hverandre og til å gjøre noe for barn og andre som ikke har det så lett, sier Fuskeland Hafsteen.

Vil du være med å bidra?

Gi en gave nå Bedrift klikk her