Sykehusbarn.no logo menu

Prosjekter

ARTIKKEL

Påskeaktiviteter for barn på sykehus

Ikke alle barn kan tilbringe påsken hjemme eller på fjellet. Stiftelsen Sykehusbarn ønsker å bringe god påskestemning med aktiviteter, mestring, lek og læring for barn som må tilbringe påsken på sykehus.

PROSJEKT

Musikkterapi

Helt siden 2012 har musikkterapi vært benyttet som behandlingsform for barn og ungdom ved Ahus. Stiftelsen Sykehusbarn har siden oppstart vært en vesentlig bidragsyter og viktig støttespiller for musikkterapien ved Ahus.

PROSJEKT

Musikkvandring

"Det er tirsdag morgen på Barneavdelingen på Ullevål sykehus. I dag er det musikkvandring, og vi går nedover korridorene med gitar, sang og fioliner. En av legene snur seg smilende i frakken sin og tar noen dansesteg. En liten jente følger etter oss nedover korridoren, og vi spiller en sang for henne i heisen opp..."

PROSJEKT

Avansert Hjemmesykehus for barn

Stiftelsen Sykehusbarn finansierer 2 biler til Avansert Hjemmesykehus for barn ved Ahus. Vi bidrar til å skape en bedre hverdag for barnet og deres familie, ved at de slipper å bruke store deler av tiden sin på sykehus.

PROSJEKT

Premier og gaver, leker og utstyr

For en som gruer seg til sykehusbesøket kan en liten premie ha stor effekt, og samtidig være til god hjelp for helsepersonell for å få utført nødvendige undersøkelser.

PROSJEKT

Kodeklubb for ungdom

Koding lokker frem det friske hos de syke barna og gir en enorm mestringsfølelse for ungdommen på sykehus. Kodingen man lærer på kodekurset kan ungdommen jobbe videre med, enten på egenhånd hjemme eller i ungdomsrommet på sykehuset.

PROSJEKT

Digitale Sykehusbarn

Vanligvis er vi i Stiftelsen Sykehusbarn på besøk ved flere sykehus og holder trivsels-aktiviteter for barn. På grunn av Corona-situasjonen har vi dessverre ikke mulighet til å møte barna fysisk på sykehusene. Derfor har vi startet prosjektet "Digitale Sykehusbarn".

PROSJEKT

Elektrisk leke-Tesla til alle

Å få kjøre en elektrisk leke-Tesla fra pasientrommet til anestesi kan være et lite grep for å gjøre opplevelsen mindre skremmende for de minste pasientene på sykehus.

PROSJEKT

Ansiktsmaling og klovning

Latteren og smilet sitter løst når ansiktsmalerne våre skaper magiske øyeblikk og glede for barn og deres familie på sykehus. Stiftelsen Sykehusbarn har et knippe med faste, profesjonelle og flotte ansiktsmalere som maler for oss hver uke.

PROSJEKT

Ungdomsrom

Helsetjenester tilpasset ungdom i alderen 10-25 år er et nasjonalt satsningsområde ved helseforetakene i Norge, og noe Stiftelsen Sykehusbarn ser på som viktig å bidra til.

PROSJEKT

Julegaveaksjonen

Hvert år er 350 000 pasienter mellom 0-19 år innlagt på norske sykehus. For barn og unge er et sykehusopphold ekstra kjedelig og tungt. Julegaveaksjonen for Stiftelsen Sykehusbarn skal gi magiske øyeblikk for barn og unge på sykehus som ikke kan feire julen hjemme, og bidra til glede, latter og gode opplevelser som varer gjennom hele året. For å få til dette har vi behov for din hjelp.