Sykehusbarn.no logo menu

Ungdomsrom

Helsetjenester tilpasset ungdom i alderen 10-25 år er et nasjonalt satsningsområde ved helseforetakene i Norge, og noe Stiftelsen Sykehusbarn ser på som viktig å bidra til.

Ungdomsrommet Time-Out Ahus. Foto: Silje Måseide

Et fristed

Allerede i 2012 opprettet Akershus Universitetssykehus (Ahus) et eget Ungdomsråd - et rådgivende organ for sykehusledelsen - for å sikre medvirkning for ungdom og skape gode overganger fra barn til voksen pasient. Et sted å være - et eget ungdomsrom ble et tydelig behov og ønske, noe som vi i Stiftelsen Sykehusbarn med glede ønsket å bidra til.

Bygger og innreder Ungdomsrom 

Ahus

I 2012 malte, innredet og møblerte Stiftelsen Sykehusbarn ungdomsrommet "Time-Out" i 4 etg. på Ahus. Her kan ungdom ta med venner, spille spill, bruke PC og bare være Ungdom.

Rikshospitalet

Våren 2015 sto Ungdomsrommet på Rikshospitalet klart, etter en omfattende ombygging av et gammelt lagerrom.

Året etter innstallerte vi trådløst internett ved helseforetakene under Oslo Universitetssykehus (OUS).

Ungdomsrommet på Rikshospitalet er designet av 4B Arkitekter og finansiert av Stiftelsen Sykehusbarn. Det har blitt et flott aktivitetsrom for ungdommen på sykehuset. Foto: 4B

Ungdomsrommet er ungdommenes eget fristed, hvor de kan invitere venner på besøk, og delta på fritidsklubb. Stiftelsens kodeklubb arrangeres i ungdomsrommet. Foto: 4B

Sørlandet Sykehus Kristiansand

I 2016 designet, innredet og møblerte vi ungdomsrommet ved Sørlandet Sykehus i Kristiansand. Det ble et flott sted for ungdommen å tilbringe tid sammen.

Vil du være med å bidra?

Gi en gave nå Støtt oss fast

Se også...

Publisert 10. jun 2020

Ansiktsmaling og klovning

Latteren og smilet sitter løst når ansiktsmalerne våre skaper magiske øyeblikk og glede for barn og deres familie på sykehus. Stiftelsen Sykehusbarn har et knippe med faste, profesjonelle og flotte ansiktsmalere som maler for oss hver uke.

Publisert 28. okt 2022

Premier, gaver, leker og utstyr

For en som gruer seg til sykehusbesøket kan en liten premie ha stor effekt, og samtidig være til god hjelp for helsepersonell for å få utført nødvendige undersøkelser.

Publisert 28. okt 2022

Kodeklubb for ungdom

Koding lokker frem det friske hos de syke barna og gir en enorm mestringsfølelse for ungdommen på sykehus. Kodingen man lærer på kodekurset kan ungdommen jobbe videre med, enten på egenhånd hjemme eller i ungdomsrommet på sykehuset.