Sykehusbarn.no logo menu

Kodeklubb for ungdom

Koding lokker frem det friske hos de syke barna og gir en enorm mestringsfølelse for ungdommen på sykehus. Kodingen man lærer på kodekurset kan ungdommen jobbe videre med, enten på egenhånd hjemme eller i ungdomsrommet på sykehuset.

Her fra Kodeklubb på Rikshospitalet - Ungdomsrommet. Foto: Stiftelsen Sykehusbarn

Viktig å ikke glemme ungdommene på sykehus

Det har vært gjentagende tilbakemeldinger fra sykehusene at de ønsker å bedre tiltakene for store barn og ungdom på sykehus. Ungdom er ikke lenger barn men heller ikke helt voksne – de faller ofte mellom to stoler.

Ungdomstiden for en som er syk kan til tider være ganske utfordrende - man blir mer oppmerksom på sin egen identitet, hvem man vil være, føler utestengelse og utsatt for mobbing. Å ikke være en del av det normale i hverdagen kan være en stor påkjenning i seg selv.

Kodeklubb i samarbeid med Sopra Steria

En gang i måneden arrangerer vi kodeklubb for ungdom i Ungdomsrommet på Rikshospitalet. SopraSteria har stilt opp med instuktører, maskiner og utstyr og sørget for servering av Pizza og brus før kvelden avsluttes.

Ønsker du kodeklubb til ditt sykehus vil vi gjerne høre fra deg.

Vil du være med å bidra?

Gi en gave nå Støtt oss fast

Se også...

Publisert 10. jun 2020

Ungdomsrom

Helsetjenester tilpasset ungdom i alderen 10-25 år er et nasjonalt satsningsområde ved helseforetakene i Norge, og noe Stiftelsen Sykehusbarn ser på som viktig å bidra til.

Publisert 10. jun 2020

Ansiktsmaling og klovning

Latteren og smilet sitter løst når ansiktsmalerne våre skaper magiske øyeblikk og glede for barn og deres familie på sykehus. Stiftelsen Sykehusbarn har et knippe med faste, profesjonelle og flotte ansiktsmalere som maler for oss hver uke.