Sykehusbarn.no logo menu

Playstation 5

I spillenes verden opplever barn og unge normalitet, mestring og mulighet til å spille sammen med andre. Vi leverer Playstation 5-pakker til barne- og ungdomsavdelinger over hele landet.

For Christian ble ventetiden på Ullevål Sykehus kortere med Playstation 5. Moren til Christian forteller: "Han syntes det var kjempegøy, og det var nesten ikke mulig å få kontakt med han! Christian elsket å kunne spille på rommet, og det ble en ordentlig fin opplevelse å være på sykehuset denne gangen»

Barn som må være på sykehus har samme rett til fritid og lek som alle andre barn. Likevel er det slik at de som må tilbringe tid på sykehus, grunnet egen eller andres sykdom, opplever begrensninger i hverdagen. Det og ikke kunne være med på lek med venner og å ha en normal skolehverdag er en stor påkjenning. Formålet med å levere ut Playstation 5 til sykehus, er å skape magiske øyeblikk, glede og avkobling for pasientene.

Så langt har Stiftelsen Sykehusbarn levert ut 35 Playstation 5 til barneavdelinger ved 14 sykehus over hele landet. I Oslo Universitetssykehus har spillkonsollene blitt levert ut til, Rikshospitalet, Ullevål sykehus, Spesialsykehuset for Epilepsi og Radiumhospitalet.

- Dette tilbudet har blitt tatt godt imot av både barn og foresatte. Mange av pasientene våre har ikke fått tak i Playstation 5 hjemme, og blir utrolige glade når vi har det på sykehuset. Både foreldre og barn spiller for å få tiden til å gå, og de synes det er et supert tilbud når dagene blir lange, smiler Thomas Dejgaard som er driftssykepleier ved Barnemedisinsk sengepost på Barne- og ungdomsklinikken ved Ullevål sykehus.

På enkelte sykehus har de valgt å montere spillkonsollen fast på et trillebord, slik at også pasienter som ligger og ikke kan bevege seg rundt får glede av det.

Sykepleierne ved barnekirurgisk sengepost på Ullevål Sykehus gledet seg veldig til å fortelle barna at de hadde fått en Playstation 5 til avdelingen.

Professor og avdelingsoverlege Trond Diseth og trivselsleder Anders Brørby her på Rikshospitalet gledet seg også stort over å motta en Playstation 5.

Utstyrspakken fra Stiftelsen Sykehusbarn

Utstyrspakken fra Stiftelsen Sykehusbarn inneholder digital PS5 spillkonsoll, kontrollere, hodetelefoner og noen spill. Utstyret er ferdig konfigurert med foreldrekontroll og nedlastede spill slik at barna kan spille umiddelbart etter at utstyret er installert. Spillkonsollene kan fjernstyres av Stiftelsen Sykehusbarn slik at vi kan bistå sykehusene med oppdateringer og kjøp og nedlastning av flere spill etter levering.

Sykehus som har mottatt Playstation 5 fra oss så langt:

 • Akershus Universitetssykehus
 • Drammen sykehus
 • Radiumhospitalet
 • Rikshospitalet
 • Stavanger universitetssykehus
 • Olavs hospital
 • Sunnaas sykehus
 • Spesialsykehuset for Epilepsi
 • Sykehuset i Elverum
 • Sykehuset i Vestfold Tønsberg
 • Sykehuset Kalnes, Østfold
 • Sørlandet sykehus Arendal
 • Sørlandet sykehus Kristiansand
 • Ullevål Sykehus
 • Ålesund sjukehus

 

Playstation 5 brukes av både søsken og pasientene på sykehus. Spill og lek bidrar til magiske øyeblikk, glede, smil og latter, og et viktig pusterom i sykehushverdagen.

Vi ønsker å bidra med Playstation 5 til flere avdelinger og sykehus, supplere med spill og ekstra utstyr. Har du eller din bedrift lyst til å hjelpe oss? Pengene går til utstyr og spill.

Vil du være med å bidra?

Gi en gave nå Bedrift klikk her

 

Prosjektet er støttet med midler fra Sparebankstiftelsen DNB, Sparebankstiftelsen Hedmark, Fylkesmann Odd Norems legat, Kiwanis Club Nesodden, Lions Club Oslo, Radiumhospitalets venner og Fløde Invest AS.

Skarpe AS, frivillige fra Sopra Steria og Carl Cristian Søgnen har bidratt med oppsett og innstallasjon av utstyr.