Sykehusbarn.no logo menu

Påskekampanjen

Mange barn og unge må tilbringe påsken på sykehus, enten på grunn av sin egen alvorlige sykdom eller fordi de er søsken eller pårørende til andre innlagte pasienter. Å få besøk av påskeharene fra Stiftelsen Sykehusbarn får tankene over på noe annet og de har alltid med seg noe på lur i egget.

Det var stor stas da påskeharene fra Stiftelsen Sykehusbarn besøkte Ullevål Sykehus og Rikshospitalet før påske. Foto Stiftelsen Sykehusbarn

Behovet for aktivitet som gir avkobling fra alvor og lange dager i sykehushverdagen er stort. I ferier og høytider kan det være ekstra tungt å være på sykehus, og flere familier opplever en litt annerledes påske enn hva de kanskje så for seg.

Vårt mål er å skape magiske øyeblikk for disse barna og aller helst gjøre noe ekstra hyggelig de kan glede seg til å fortelle om til venner og familie etter oppholdet og som de ønsker å huske, ikke helst vil glemme.

Påskeharer, aktivitet, lek og moro.

Påsken er for mange forbundet med både påskeharer, påskeegg og spillaktiviteter som inkluderer store og små i familien. Derfor er det ekstra stas for oss i Stiftelsen Sykehusbarn å få bidra med besøk av påskeharer og utlevering av rikholdige «påskeegg» i form av aktivitetskasser fylt med hobbysaker, leker, bamser, og ulike spill-aktiviteter som pasientene kan ha glede av når de er på sykehuset.

Vi gjør dette for å gjøre sykehusoppholdet til en litt hyggeligere opplevelse. Å være på sykehus betyr som regel mye ventetid og uvante hendelser, og vi håper at påskeharebesøk og «påskeeggene» våre gjør at barna får noe annet å tenke på og aktivisere seg med en liten stund.

Blir godt tatt i mot

Når vi kommer på besøk med påskeharer og "påskeegg" blir vi svært godt tatt i mot.

Det ble god stemning da vi besøkte Barnemedisin på Ullevål Sykehus

På Rikshospitalet ble både Unni og Anders glade og lekne da vi kom på påskeharebesøk.

Agnethe fra Stiftelsen Sykehusbarn på besøk på Sunnaas Sykehus

På besøk på Sykehuset i Drammen

Påskekampanjen når ut til omlag 2200 barn ved 11 sykehus, og utvalgte sykehus får også besøk av påskeharer.

Vil du være med å bidra?

Gi en gave nå Bedriftsgave