Sykehusbarn.no logo menu

Påskeaktiviteter for barn på sykehus

Ikke alle barn kan tilbringe påsken hjemme eller på fjellet. Stiftelsen Sykehusbarn ønsker å bringe god påskestemning med aktiviteter, mestring, lek og læring for barn som må tilbringe påsken på sykehus.

Aktivitetspakker til barn på sykehus i påsken. Foto: Stiftelsen Sykehusbarn

Aktivitetspakker til påske

Aktivitetspakker til barn på sykehus stimulerer til mestring, aktivitet, økt trivsel, lek og læring. Pakken bidrar til å gi barna en innholdsrik påske fylt med glede, smil og latter. Med aktivitetspakker gir vi barn og unge muligheten til å få en pause fra sykdom og alvor. Aktivitetene gir rom for aktivitet alene og noe å samles rundt for hele familien. Tiltaket bidrar til å skape magiske øyeblikk og gode påskeminner.

Med aktivitetspakken kan barn og unge på sykehus løse oppgaver i aktivitetshefte, spille, pusle og leke med aktivitetsleker. Oppgavene i aktivitetsheftet ivaretar ulik alder og nivå. Hvert barn får sin egen aktivitetspakke, som de kan fortsette med hjemme.

Ekstra viktig med aktivitetstilbud i koronapandemien

Barn og unge som er på sykehus er allerede i en sårbar situasjon. Med strenge smittevernstiltak som begrensninger for besøk av pårørende og stengte lekerom blir belastningen ekstra stor. Behovet for aktivitet som gir avkobling fra sykehushverdagen er stort.

Påskeaktiviteter for barn på sykehus: Foto: Stiftelsen Sykehusbarn

Vil du være med å bidra?

Gi en gave nå Støtt oss fast

Se også...

Publisert 26. mar 2021

Påskeharen besøkte barn som må være på sykehus i påsken

Flere sykehus fikk besøk av to påskeharer fra Stiftelsen Sykehusbarn uken før påske. Påskeharene hadde “potene” fulle av overraskelser til barn som må tilbringe påsken på sykehus.