Sykehusbarn.no logo menu

Julegaveaksjonen

Hvert år er flere enn 350 000 pasienter i alderen 0-19 år innlagt på norske sykehus. For barn og unge er et sykehusopphold ekstra kjedelig og tungt. Julegaveaksjonen for Stiftelsen Sykehusbarn skal gi magiske øyeblikk for barn og unge på sykehus som ikke kan feire julen hjemme, og bidra til glede, latter og gode opplevelser som varer gjennom hele året. For å få til dette har vi behov for din hjelp.

Innsamlingsaksjonen: Julegaveaksjonen for Stiftelsen Sykehusbarn skal gi magiske øyeblikk for barn og unge på sykehus, og bidra til glede, latter og gode opplevelser som varer hele året.

Ønsker du å bidra til årets innsamling? Her kan du se hvordan:

 

Julegaven som varer hele året

Vil du eller din bedrift være med å skape positive opplevelser for barn og ungdom på sykehus, som varer hele året? Vi har stor tro på at det å hjelpe noen som virkelig trenger det, bidrar til å skape engasjement internt i bedriften.  Ved å gi en juledonasjon til Stiftelsen Sykehusbarn er du med å skape gode minner for barn og unge, deres søsken og foresatte som er i en sårbar situasjon. Å gi en julegave dine ansatte kan være stolte av er en god investering.

Slik kan du bidra

Gled et barn på sykehus - gi en gave!

Mange barn og unge i Norge må feire jul på sykehus, enten på grunn av sin egen alvorlige sykdom eller fordi de er søsken eller pårørende til andre innlagte pasienter. Tradisjonen tro skal vi ut på vår årlige julegave-vandring for å skape magiske øyeblikk og levere gaver til barn og unge på 25 sykehus over hele Norge. Takket være din hjelp får vi til dette.

Slik kan du bidra

Slik kan du bidra

VIPPS til 523571:
Her kan du  gi et valgfritt beløp, gi et digitalt julegavekort eller gi til et konkret prosjekt. Du kan også skrive en melding til oss med f.eks. ønsket kjønn og alder på gaven. Enkelt for deg og oss. I Vipps appen velger du "kjøp og betal" og søker opp Vipps-nummer 523571 - Stiftelsen Sykehusbarn.

Starte egen innsamling:
Til Julegaveaksjonen på Facebook. Ved å starte egen innsamling kan du invitere venner til å donere penger til Julegaveaksjonen gjennom din innsamling.

Til bursdagen min i år ønsker jeg bidrag til Stiftelsen Sykehusbarn.

Overføre til vår gavekonto
Kontonummer: 5010.07.57777. Merk overføringen med "Julegaveaksjonen 2019".

For bedrifter, Les mer her

Kjøpe julegave og levere i ditt nærmiljø
Vi har samarbeid med hoteller, kjøpesentre og butikker som samler inn julegaver for oss lokalt. Les mer her.

Kjøpe julegave og sende til oss
Du kan sende eller levere gave til oss: Les mer her.

For skoler, barnehager, bedrifter
Og andre som lager egne innsamlinger av gaver ber vi dere ta kontakt med oss på hjelp@sykehusbarn.no så vi avtaler henting/ mottak av gaver.

Ønsker du å bidra som frivillig med pakking, henting og kjøring av julegaver?
Send oss en e-post til hjelp@sykehusbarn.no så tar vi kontakt for å avtale nærmere.

Viktig!
Alle fysiske gaver må være NYE p.g.av hygiene og smittefare. Et kort med en liten hilsen til den som skal motta gaven er hyggelig.

Vi skal glede barn og unge på 25 sykehus over hele Norge.

Takket være din hjelp får vi til dette. Her kan du se hvilke sykehus vi skal levere julegaver til.

Nye leker til Volda sykehus takket være flere lokale aktører.

Det hele startet med at Sparebanken 1 Volda og Ørsta ønsket å skaffe nye leker til Volda Sykehus og deres barneavdelinger. Ungdomsskolen i Volda ble med på bidraget og sammen med Stiftelsen Sykehus ble det levert nye leker til alle avdelingene ved sykehuset.

Alice Telset Tverberg og Bjørg Edel Farstad
Hustadnes overtok gavene på vegne av Volda sykehus og forteller at de hadde fått to nye legobord med stoler, tre store kasser med leker og premier. Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) har lenge ønsket seg en togbane. Og det var ikke en liten togbane, den var gigantisk forteller Tverberg og smiler. – Ellers var det bøker, tegnesaker, dukker, duplo, lego, spill, doktorkofferter og mye mye mer. Medisinavdeling og kirurgen har fått sjakk og Uno, for det er gjerne her pårørende sitter og venter en stund, og nå ha de muligheten til å spille mens de venter. Pårørendebarn er på sykehuset fordi det har skjedd noe trist, og da er det veldig fint å kunne gjøre noe som får
tankene vekk fra det triste en stund sier Bjørg Edel Farstad Hustadnes.

Lekene som fantes på Volda sykehus hadde behov for oppgradering, og det var tydelig at lekene ble satt stor pris på. – Vi har barn på besøk flere ganger i uka, og den dagen vi fikk lekene var det ikke bare julaften for oss, men også barna som var her. Man kunne se hvor glade de ble. Banksjef på personmarked i Sparebank 1 Volde og Ørsta Arne Lothe, forteller at de ønsket å bidra til dette formålet for å gjøre det bedre for barn som er på det lokale sykehuset.

Sykehuset fikk ikke bare leker, men også premier. – Premier er fine å ha på labben, røntgen, BUP, akuttmottaket og andre steder for å gi barna når de er inne til undersøkning sier Tverberg. Det er fint å kunne gi en gave etter en litt ekkel hendelse, som for eksempel blodprøve. Da blir det ekle litt glemt, og de går ut ifra der med en positiv ting forteller Yvonne som representerer Stiftelsen Sykehusbarn.

– Hovedvisjonen til stiftelsen Sykehusbarn er at alle barn som setter sin fot innenfor et sykehus skal ha litt glede på den lille tida de er der. Det skal være kjekt, og de pårørende skal være like viktige som pasientene, forteller Yvonne.

– Dette er et utrolig flott prosjekt som viser at dersom man er flere bidragsytere får man det til. Det eneste som skal til er at noen starter et engasjement. I dette tilfellet var det banken sitt spleiselag som startet, ungdomsskolen som hang seg på og vi som ønsket at dette prosjektet skulle gå gjennom oss, forteller daglig leder Siri Fuskeland Hafsteen. – Denne saken er et flott eksempel for andre som ønsker å få til et bidrag.

Se også...

Publisert 10. jun 2020

Fikk 825 000 kroner fra julehandelen.

Hver gang du og jeg tæppet kortet vårt i desember, ga BankAxept ti øre til Stiftelsen Sykehusbarn. Dette utgjorde hele 800 000 kroner som stiftelsen fikk i en fantastisk julegave.

Publisert 10. jun 2020

Statsministeren ville bli bedre kjent med Stiftelsen Sykehusbarn

Musikk og sang sto i fokus da statsminister Erna Solberg besøkte Barne- og ungdomsklinikken på A-hus. Her fikk hun høre om tiltakene Stiftelsen Sykehusbarn er engasjert i og som gir barn og unge et bedre sykehusopphold. Solberg var imponert over arbeidet som blir gjort.

Publisert 13. des 2019

Prosjekter vi støtter

Målsettingen med alt vi gjør er å bedre forholdene for barn på sykehus ved å skape magiske øyeblikk, og spre glede, smil og latter i hverdagen. Våre tiltak avlaster og gjør hverdagen for helsepersonell på sykehus lettere. Vi finansierer prosjekter, etablerer og finansierer trivselstiltak, og leverer leker og utstyr, premier og gaver.