Stiftelsen Sykehusbarn – Fakkelbærer under OL i Sør-Korea!

Fakkelbærerne under OL i PyeongChang i Sør-Korea 2018 er nå klare.

Stiftelsen Sykehusbarn har blitt stemt frem som en av 4 organisasjoner som skal representere Norge under OLs fakkelstafett i Sør- Korea i 2018.

Samsung er en av hovedsamarbeidspartnerne til fakkelstafetten. De nominerte til å delta i fakkelstafetten var veldedige organisasjoner som arbeider med sosialt entreprenørskap, og som jobber for å endre samfunnet til det bedre. Basert på innsikt og anbefalinger anbefalte Samsung 20 kandidater til en jury som stemte frem 7 finalister. Over 10 000 stemmer kom inn i Norge og det norske folk har gjort sitt valg.

”Vi er super stolte og rørt over at det norske folk har stemt på oss og vil se Stiftelsen Sykehusbarn bære frem den Olympiske ilden i PyeongChang i Sør-Korea rett over nyttår. Dette er en viktig bekreftelse og anerkjennelse for at det arbeidet vi gjør, å spre glede smil og latter ute hos barn på sykehus, er viktig og blir verdsatt” sier Siri Fuskeland Hafsteen, Daglig leder av stiftelsen.

”Hvem som skal representere Stiftelsen Sykehusbarn i Fakkelstafetten i Sør-Korea har vært et enkelt valg” sier Siri. Det er selvfølgelig Magne Helander. Takket være Magne, har Stiftelsen Sykehusbarn gledet tusenvis av barn på sykehus over hele Norge, og gjør det fremdeles. Han delte fra hjertet, sin sterke og usminkede historie om livet med Ylva, og hadde likevel kapasitet til å bry seg om å hjelpe så mange andre barn og familier, gjennom arbeidet i Stiftelsen Sykehusbarn. Det står det stor respekt av.

Fakkelstafetten startet sin 101 dagers ferd i Korea 1. November, og vil nå OL-stadion i PyeongChang 9. Februar 2018. De norske fakkelbærerne vil løpe med den olympiske ilden i starten av 2018.

”Sosialt entreprenørskap er et viktig område som Samsung arbeider mye med. Jeg er glad og stolt på vegne av de fire organisasjonene som skal representere Norge i Sør-Korea. Disse jobber aktivt for positive endringer i samfunnet og for en bedre fremtid, noe vi håper mange kan bli inspirert av», sier Eva Carrero, markedsdirektør ved Samsung Electronics Nordic AB.

Følgende skal representere Norge under OLs fakkelstafett i Sør-Korea:

• The Dale Oen Experience ved Robin Dale Oen
  • Stiftelsen Sykehusbarn ved Magne Helander
  • Lær Kidsa Koding ved Torgeir Waterhouse
  • Young Sustainable Impact ved Amund Grytting

Du kan lese mer om den olympiske fakkelstafetten her: https://www.Olympic.org/Olympic-torch-Relay

For pressekontakt og spørsmål om Stiftelsen Sykehusbarns deltagelse, ta kontakt med
Daglig leder Siri Fuskeland Hafsteen her:  siri@sykehusbarn.no, Tlf.:+4792037898

Skrevet i Aktivitet, Informasjon, Oss i media
Tags: