PERSONVERNERKLÆRING – VILKÅR – BETINGELSER

BRUK AV DETTE NETTSTEDET ER UNDERLAGT FØLGENDE VILKÅR OG BETINGELSER

(Sist oppdatert 6.7.2018)

  1. Ved å bruke dette nettstedet godtar du disse vilkårene og betingelsene. De trer i kraft fra første gang du besøker nettsiden vår.
  2. Bruk av våre logoer eller materiell med vårt varemerke skal avtales skriftlig før du tar det i bruk. Vi forbeholder oss retten til å kreve at vår logo fjernes fra nettsteder eller utskrevet materiale, hvis dette ikke er fordelaktig for oss.
  3. Våre nedlastbare dokumenter, brosjyrer og nettsteder tilbyr vi for at du skal kunne bruke dem og få relevant informasjon om oss. Du kan kopiere eller skrive ut informasjon for privat bruk. Innholdet kan ikke brukes til kommersielle formål uten skriftlig godkjenning fra Stiftelsen Sykehusbarn.
  4. Bilder og illustrasjoner som brukes på dette nettstedet tilhører Stiftelsen Sykehusbarn eller andre opphavsrettsinnehavere. De kan ikke reproduseres eller brukes uten skriftlig godkjenning fra Stiftelsen Sykehusbarn eller opphavsrettsinnehaveren.
  5. Hvis det er noen konflikter mellom disse vilkårene og betingelsene, og reglene eller de spesifikke bruksvilkårene knyttet til spesifikt materiale, gjelder det sistnevnte.

 

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER I STIFTELSEN SYKEHUSBARN

(Sist oppdatert 6.7.2018)

Når du bruker nettsiden vår for eksempel når du gir et bidrag/ gave deltar i en av våre kampanjer, kjøper noe i nettbutikken eller er i kontakt med oss på andre måter, vil vi behandle personopplysninger om deg. Nedenfor finner du derfor informasjon om

  • Personopplysninger som samles inn
  • Hvorfor vi gjør dette og
  • Dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysningene

 

Behandlingsansvarlig for personopplysningene vi behandler er Stiftelsen Sykehusbarn ved daglig leder Siri Fuskeland Hafsteen.

Kontaktinformasjonen til Stiftelsen Sykehusbarn er:

  • Postadresse: Pb 1380 Vika, 0114 OSLO,
  • Kontoradresse: Tjuvholmen allé 3, 0252 OSLO
  • Organisasjonsnr.: 997741420

For spørsmål du måtte ha om Stiftelsen Sykehusbarn sin behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss på e-post: personvern@sykehusbarn.no

 

1. Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg. Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her: 

  • Gir et bidrag
  • Deltar i en av våre kampanjer.
  • Du kjøper noe i nettbutikken
  • Rekruttering til nye stillinger hos oss. 

Vi behandler alle opplysninger om våre givere som navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, kontonummer og fødselsnummer (valgfritt)  som er gitt, strengt konfidensielt.

Vi samler ikke inn eller registrerer personlige opplysninger hvis ikke du velger å oppgi disse opplysningene til oss.

Opplysningene du gir oss brukes til å:

  • Oppfylle avtaler vi har med deg som giver
  • Sørge for at vi har en nøyaktig oversikt over alle bidragene vi mottar
  • Oppfylle stiftelsens rettslige forpliktelser i forhold til skattelov og regnskapslov
  • Drive informasjon og innsamling av midler for Stiftelsen Sykehusbarn
  • For å sende deg e-post med relevant informasjon om Stiftelsen Sykehusbarn og våre kampanjer, når du aktivt har gitt oss aksept for det.
  • Finne ut mer om deg og de menneskene som besøker nettstedet vårt, som gir bidrag eller er med på våre kampanjer, kjøper eller støtter oss i nettbutikken.
  • Behandle søknader i for bindelse med rekruttering til nye stillinger hos oss. Personopplysninger i CV, søknad, attester og referanser blir behandlet på grunnlag av samtykke som du har gitt til oss.

2. Utlevering av personopplysninger til andre

Vi ivaretar personvernet til alle som bruker nettstedet vårt i henhold til gjeldene lover og forskrifter. Loven omfatter strenge regler om oppbevaring og utlevering av opplysningene du gir oss, og er laget for å forebygge uautorisert tilgang eller tap av dine opplysninger.

Vi utleverer ikke personopplysninger til andre, med unntak av lovpålagt innrapportering av skattefradrag til Skattedirektoratet. Stiftelsen Sykehusbarn bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen.

All behandling av personopplysninger som vi foretar oss skjer innenfor EU/ EØS.

3. Lagring

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. Dette betyr for eksempel at personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker ditt samtykke. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle en avtale med deg slettes når avtalen er oppfylt og alle plikter som følger av avtaleforholdet er oppfylt, med mindre annet er avtalt. Personopplysninger vi behandler for å oppfylle lovkrav fra myndighetene slettes når lovgrunnlaget bestemmer det. Dette gjelder for eksempel bokførings- og regnskapsreguleringer.

Jobbsøknader og CV fra søkere som ikke blir tilbudt stilling, slettes når stilling er besatt, med mindre det er inngått spesifikt samtykke om noe annet.

4. Dine rettigheter når vi behandler personopplysninger om deg

Det er frivillig å gi fra seg personopplysninger. Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene vi behandler om deg. Du kan be om å få rettet feil i navn og adresse, endre hvilken type henvendelse du skal motta eller endre ditt giverforhold. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettside: www.datatilsynet.no

For å ta i bruk dine rettigheter kan du gjøre en skriftlig henvendelse til oss, til personvern@sykehusbarn.no, kreve innsyn i hvilke opplysninger som er registrert og få vite hvordan disse benyttes. Vi vil svare på din henvendelse til oss så fort som mulig, og senest innen 30 dager. Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg. Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke for behandling av personopplysninger hos oss. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å ta kontakt med oss på telefon 40003870.

5. Klager
Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet. Du finner informasjon om hvordan kontakte Datatilsynet på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no.

6. Endringer
Hvis det skulle skje endring av våre tjenester eller endringer i regelverket om behandling av personopplysninger, kan det medføre forandring i informasjonen du er gitt her.  Oppdatert informasjon vil alltid finnes lett tilgjengelig på vår nettside. 

 

INFORMASJONSKAPSLER/ COOKIES:

(Sist oppdatert 6.7.2018)

De aller fleste nettsider av i dag benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne for å  bedre brukeropplevelsen. Den husker dine innstillinger når du går inn på et nettsted, og gjør navigasjonen lettere.

Vi bruker informasjonskapsler for:

  • Å huske innstillinger for sideformat, tekststørrelse, mediespillerfunksjoner og andre visningsinnstillinger
  • Å huske informasjon når du gir et bidrag, kjøper en gave i nettbutikken eller deltar i en kampanje gjennom ved hjelp av økt-informasjonskapsler.
  • Å samle inn informasjon om hva brukerne våre gjør på nettstedet vårt. Dette gjør vi for å forstå bedre hvordan folk bruker nettstedet, og hvordan vi kan forbedre tjenesten vår. De analytiske dataene vi samler inn til dette er alltid anonyme.

Det er helt opp til deg om det skal lagres informasjonskapsler, og om disse skal sendes tilbake til nettsiden. Du kan slå av informasjonskapslene til enhver tid. Vær obs på at om du gjøre det kan det hende at nettstedet ikke fungerer så godt, og det kan være tjenester du ikke får brukt.   

Stiftelsen Sykehusbarn bruker følgende Cookies:

  • Google Analytics –  for å samle inn statistikk om trafikken på sidene. Informasjonskapselen slettes etter to år.
  • Facebook Pixel – brukes til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook. Les mer om annonser på Facebook og hvordan du selv kan justere dine personlige innstillinger på Facebook.

Ønsker du å lære mer om cookies, eller hvordan du kan kontrollere eller slette de, kan du gå til http://www.aboutcookies.org for en detaljert veiledning. 

 

VILKÅR NETTBUTIKK:

(Sist oppdatert 6.7.2018)

Kjøpsvilkår

For å kunne handle i nettbutikken må du være fylt 18 år. Alle priser er i norske kroner og vises inklusive merverdiavgift. Totalkostnaden for kjøpet vil fremkomme før bestillingen og inkludere alle utgifter forbundet med kjøpet som utgifter til porto, frakt m.m. Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil når det gjelder pris og informasjon om varer/ tjenestene på siden. Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål. Vi ønsker å gi deg god hjelp og en vellykket handel! Vi sender ikke varer utenfor Norge.

Betalingsvilkår

Du kan velge om du vil betale med Paypal, Mastercard eller Visa. Stiftelsen Sykehusbarn behandler persondata ifølge Lov om Personopplysninger. Opplysninger som kan knyttes til deg som person vil aldri bli gjort tilgjengelig for andre virksomheter eller bli koblet med andre eksterne register. Når du handler hos Sykehusbarn blir betalingen behandlet av Paypal, som er en sikker elektronisk betalingsløsning for Visa og MasterCard. All kortinformasjon blir oppbevart i henhold til kortselskapenes regelverk.

Leveringsvilkår

Hver ordre vil bli behandlet konfidensielt. Vi etterstreber å ha alle varer på lager, med unntak av produkter som er oppgitt å være bestillingsvarer. Dersom vi har gått tom for en av lagervarene du har bestilt, tar vi kontakt med deg på mail eller pr. telefon. Dersom dere bestiller varer merket med “Bestillingsvare”, betyr dette at vi ikke lagerfører produktet, og bestiller fra grossist når vi mottar din ordre. Er vår leverandør utsolgt, tar vi kontakt med deg. Vi sender varene med Posten i Norge. Fraktkostnaden er avhengig vekt og størrelse.

Returvilkår

Dersom du ønsker å avbestille varene sender du oss en e-post om dette til hjelp@sykehusbarn.no. Er ikke pakken hentet på postkontoret, vil denne automatisk bli sendt i retur til oss. Ved betaling med kort vil pengene bli tilbakeført med fratrekk for fraktkostnader. Dersom det foreligger en mangel ved varen, må du innen rimelig tid etter at du oppdaget den, gi skriftlig beskjed til Stiftelsen Sykehusbarn om at du vil påberope deg mangelen. Stiftelsen Sykehusbarn vil deretter gi deg informasjon om hva du skal gjøre videre. Reglene om reklamasjon finnes i Lov om forbrukerkjøp (forbrukerkjøpsloven). I følge angrerettloven gjelder angrefristen fra den dagen kjøperen mottok varen og 14 dager fremover. Dersom du vil angre på kjøpet, returnerer du varen i samme stand som du mottok den og legger ved utfylt angrerettsskjema (kan lastes ned her), du betaler selv returporto. Se utfyllende informasjon på angrerettsskjema.

Andre vilkår

Dersom du har spørsmål eller tilbakemelding om våre produkter, tjenester og service er du velkommen til å ta kontakt med oss på hjelp@sykehusbarn.no.

 

Klikk her for å stenge vinduet når du har lest