Lurer du på hvorfor vi egentlig feirer morsdag?

Viste du at morsdagen har røtter helt tilbake til det gamle Hellas på 1600-tallet? Og at det var jomfru Maria som ble feiret av de engelske kristne? Etterhvert gikk tradisjonen over til å inkludere alle mødre. «Mothering Sunday», som dagen ble kalt, ble feiret den fjerde søndagen i fasten. Tradisjonen døde ut før den gjenoppsto i mer moderne former etter en minnemarkering i 1905, og første gang feiret 10. mai 1908 i metodistkirken i West Virginia.

I Norge ble morsdagen første gang feiret den 9. februar 1919 i Bergen metodistkirke. Morsdagsfeiringen startet som en religiøs markering men Oslo kvinnene og høyre politikeren Karen Platou og Dorothea Schjoldager jobbet tett med handelsstanden, media og ideelle organisasjoner for å etablere morsdagen som en årlig begivenhet med mødrene i fokus.

Over hele verden er det tradisjon for å feire morsdag, men ikke til samme tid på året. I Norge feires morsdag den andre søndag i februar, mens f.eks i Danmark, Finland og Sverige feires dagen i slutten av mai.

Hvorfor morsdagen i Norge feires i februar og ikke i mai er trolig fordi Norge allerede har så mye å feire i mai måned, som nasjonaldagen, Kr. Himmelfartsdag og pinse.

Tradisjonen med å varte opp mor med f.eks. frokost på sengen, blomster, kort og gaver er den samme over hele verden.

Kunne du tenke deg å glede mor med en meningsfull gave til morsdagen? Vi kan love deg at en gave til Stiftelsen Sykehusbarn vil bidra til å skape magiske øyeblikk med glede, smil og latter til barn innlagt på sykehus i Norge.

Med ønske om en flott morsdag!

VIPPS til: 10601, merk MOR eller send SMS kode SHB MOR til 2434 = kr 100

Skrevet i Informasjon